• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   AYBU DSpace
  • ENSTİTÜLER
  • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
  • Yüksek Lisans Tezleri
  • View Item
  •   AYBU DSpace
  • ENSTİTÜLER
  • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
  • Yüksek Lisans Tezleri
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The Modeling and Simulation of Intersatellite Laser Communication Systems

Thumbnail
View/Open
Yüksek Lisans, Tez Dosyası (3.007Mb)
Date
2014
Author
PANCAR, Mustafa
Metadata
Show full item record
Abstract
Serbest Ortam Optiksel Haberleşme Sistemleri; yüksek veri hızı, geniş bant genişliği kapasitesi, küçük boyut ve hafiflik, düşük güç tüketimi, yüksek güvenlik ve girişime karşı dirençli olma gibi özelliklerinden dolayı radyo frekanslı haberleşme sistemlerine alternatif sistemlerdir. Dünya yörüngesinde, çok sayıda insan yapımı uydu bulunmakta ve bu uyduların birbirleriyle haberleşmelerinde geleneksel radyo frekanslı haberleşme teknikleri kullanılmaktadır. Lazer haberleşmesi ile veri birkaç Gb/s hızında binlerce kilometre uzaklığa gönderilebilmektedir. Bu yetenek, optiksel kablosuz haberleşme teknolojisinin uzay teknolojisine adapte olmasını sağlamış ve böylece uydulararası optiksel kablosuz haberleşme sistemleri gelişmiştir. Bu tez çalışmasında, serbest ortam optiksel haberleşme sistemleri ile ilgili detaylı literatür taraması yapılmıştır. Lazer sistemlerinin serbest ortam haberleşmesindeki önemi ve uydulararası haberleşmede lezer tekniğinin kullanılma durumu incelenmiştir. Lazer haberleşme sistemlerindeki; lazer kaynağı, foto dedektör, modülasyon tipi, anten gibi temel bileşenlerin fonksiyonları incelenmiştir. Optiwave yazılımı kullanılarak değişik link konfigürasyonlarına göre uydulararası haberleşme linki modellenmiş ve simüle edilmiştir. Sistem performansı (BER/Q faktör); verici gücü, dalga boyu, veri hızı, mesafe, anten çapı gibi temel parametrelere göre en düşük BER değerini elde etmek amacıyla analiz edilmiştir. Aynı sistem konfigürasyonunda APD ve PIN tipi fotodiyot kullanılarak karşılaştırmaları yapılmıştır. Ayrıca uydulararası haberleşme linkinde erbium katkılı fiber yükselteç (EDFA) kullanılarak link kalitesine etkisi incelenmiştir. Yapılan modelleme ve simülasyonlardan, haberleşme gereksinimlerine göre en uygun bileşen kullanılarak sistem performansının arttırılabileceği gösterilmiştir.
URI
http://acikerisim.ybu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/1424
Collections
  • Yüksek Lisans Tezleri [151]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV

Açık Erişim Politikası || Rehber || Kütüphane

Ayvalı Mah. Gazze Cad. No: 7 ETLİK / ANKARA

Creative Commons License
DSpace@AYBÜ by Ankara Yıldırım Beyazıt University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License.

DSpace@AYBÜ

 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Submit DateTypeDepartmentPublisherThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Submit DateTypeDepartmentPublisher

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV

Açık Erişim Politikası || Rehber || Kütüphane

Ayvalı Mah. Gazze Cad. No: 7 ETLİK / ANKARA

Creative Commons License
DSpace@AYBÜ by Ankara Yıldırım Beyazıt University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License.

DSpace@AYBÜ