• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   AYBU DSpace
  • ENSTİTÜLER
  • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
  • Yüksek Lisans Tezleri
  • View Item
  •   AYBU DSpace
  • ENSTİTÜLER
  • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
  • Yüksek Lisans Tezleri
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A Web-based Audit Tool for Standardized Management Systems

Thumbnail
View/Open
Yüksek Lisans, Tez Dosyası (2.136Mb)
Date
2016
Author
BİRKAN, Celaleddin
Metadata
Show full item record
Abstract
Yapılan bu tezde yönetim sistemlerinin denetim sürecini iş süreçleriyle otomatik hale getirmek için geliştirme yapılmıştır. Geleneksel denetim sürecinde her aşama herhangi bir araç kullanmadan yapılmaktaydı; örnek olarak planlama aşamasındaki süreçler Excel dosyalarından takip ediliyordu. Denetim süreci de herhangi bir iş akışı olmadan tamamlanmakta idi. Bu tezi oluşturan aracı geliştirirken tüm bu eksiklikler göz önünde bulundurulmuştur. Öncelikle yönetim sistemleri analiz edilmiş, gereksinimler çıkarılıp tasarlanmış ve son olarak da web tabanlı uygulama kodlanarak denetim sistemi ortaya çıkarılmıştır. Yönetim sistemleri için belge almak için başvuran şirketler, enstitüler veya herhangi bir kurum akredite bir kurum tarafından denetlenmelidir. Denetlemenin uygulanması herhangi bir sistem kullanılmadan veya sistematik bir araç ile yapılabilir. Tetkik görevlileri verilerini daha düzenli bir şekilde tutmak için sistematik bir yaklaşıma ihtiyaç duyarlar. Tez konusu bu araç ile planlama, denetim süreçleri işletilerek tetkik görevlileri arasında ortak çalışma sağlanıp, veriler üzerinde raporlama yapılabilmektedir. Denetleme aracı ile aynı zamanda denetimle ilgili standart üzerinde arama yapılabilir. Denetleme sisteminin ana adımları mevcuttur; Planlama, işlerin atanması, denetleme ve raporlama. Planlama aşaması denetlenecek taraf ile denetçi tarafının ilk temasının yaşandığı aşamadır. Denetim işlemi, uygulama kılavuzunun, kontrol maddelerinin ve standart maddeleriyle ilgili hazırlanmış soruların kullanılmasıyla gerçekleştirilir. İşbirliği farklı tetkikçi rollerine sahip olunmasıyla sağlanmaktadır, bunlar; baş tetkik görevlisi, tetkik görevlisi ve tetkik görevlisi adayıdır. Denetim sonucu denetim sürecinde yapılan işlemlerin raporlarının alınmasıyla ortaya çıkmaktadır.
URI
http://acikerisim.ybu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/1453
Collections
  • Yüksek Lisans Tezleri [151]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV

Açık Erişim Politikası || Rehber || Kütüphane

Ayvalı Mah. Gazze Cad. No: 7 ETLİK / ANKARA

Creative Commons License
DSpace@AYBÜ by Ankara Yıldırım Beyazıt University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License.

DSpace@AYBÜ

 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Submit DateTypeDepartmentPublisherThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Submit DateTypeDepartmentPublisher

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV

Açık Erişim Politikası || Rehber || Kütüphane

Ayvalı Mah. Gazze Cad. No: 7 ETLİK / ANKARA

Creative Commons License
DSpace@AYBÜ by Ankara Yıldırım Beyazıt University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License.

DSpace@AYBÜ