Search
Now showing items 1-10 of 57
Güreş Antrenörlerinin Mesleki Doyum ve Tükenmişlik Düzeyleri İlişkisi
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırma kapsamında Türkiye Güreş Federasyonu tarafından vizeli olarak aktif görev yapan güreş antrenörlerinin, tükenmişlik düzeyleri ve mesleki doyumlarının tespiti, demografik değişkenler açısından karşılaştırılması ...
Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkelerinin Sosyal Güvenlik Harcamalarının Teknik Etkinlik Düzeylerinin Değerlendirilmesi: Veri Zarflama Analizi Uygulamaları
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışmada Türkiye ve AB'ye üye ülkelerin sosyal güvenlik harcamalarının verimlilik düzeylerini belirlemek ve kendi aralarında verimlilik değişimlerini karşılaştırarak değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca göreceli ...
Sağlıklı Bireylerde Türk Kalkışı Egzersizi ile Stabilizasyon Egzersizlerinin Kassal Aktivasyon, Kor Stabilite ve Üst Ekstremite Performansına Etkilerinin Karşılaştırılması
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Çalışmamız sağlıklı bireylerde Türk Kalkışı egzersizi ile stabilizasyon egzersizlerinin kassal aktivasyon, kor stabilite ve üst ekstremite performansına etkilerinin karşılaştırılması amacıyla planlandı. Çalışmamıza 18-25 ...
Kıkırdak Greft ile Onarılmış Timpan Zarın Absorbans Özelliklerinin İncelenmesi
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışmanın amacı, kıkırdak greft ile onarılmış TM'nın preop, postop 1. ve 3. ayda absorbans bulgularını GBT ile değerlendirmek ve elde edilen absorbans değerlerini kendi aralarında ve kontrol grubu ile karşılaştırmaktır. ...
Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Besinsel Dezenfektanların Çiğ Servis Edilen Sebzelerin Mikrobiyal Yüküne Etkisi ve Duyusal Analizi
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışma, çiğ kıvırcık marulun (Lactuva Sativa Var. Crispa) dezenfeksiyonunda kullanılan bazı dezenfektanların marulun mikrobiyal yüküne ve duyusal özelliklerine etkisini incelemek amacıyla yürütülmüştür. Çiğ ve bütün ...
Beliren Yetişkinlerin Yaşam Görüşünün Varoluşçu Bakış Açısıyla İncelenmesi
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışmada beliren yetişkinlerin yaşam görüşü üzerinde etkili olan faktörler varoluşçu bakış açısı bağlamında incelenmiştir. Çalışma grubunun belirlenmesinde, çalışma evreninden, nitel araştırma geleneği ile ortaya çıkan ...
Aralıklı Açlık Uygulamasının Serum Arjinaz-2 ve IGF-1 Seviyeleri Üzerine Etkisi
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışma aralıklı açlık uygulamasının, insülin direnci, glukoz intoleransı, obezite ve inflamasyonla ilişkili olduğu düşünülen arjinaz-2 ile büyüme ve gelişmede ve aynı zamanda birçok kronik hastalığın patofizyolojisinde ...
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerinin Öğretim Programlarına İlişkin Farkındalıklarının ve Programlardan Yararlanma Durumlarının İncelenmesi: Çankaya Örneği
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırmada, Ankara ili Çankaya ilçesinde ortaöğretim kurumlarında görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin uyguladıkları öğretim programına ilişkin farkındalıkları ve öğretim programlarından yararlanma durumları ...
Yoğun Bakımda Çocuk Hastalara Bakım Veren Hemşirelerin Pediatrik Deliryum Hakkında Bilgi ve Tutumlarının Belirlenmesi
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırma yoğun bakım ünitelerinde çocuk hastalara bakım veren hemşirelerin pediatrik deliryum hakkında bilgi ve tutumlarının belirlenmesi amacıyla 80 hemşire ile tanımlayıcı tipte yapılmıştır. Veriler Hemşire Tanıtıcı ...
Yetişkin Bireylerin Beslenme Okuryazarlığı Durumu ve Yaşam Kalitesi İlişkisinin Belirlenmesi: Kütahya Örneği
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Beslenme okuryazarlığı sağlığın ve iyilik halinin devamlılığında önemli bir role sahip olmakla beraber daha kaliteli bir yaşam sürmeye de katkı sağlayabilmektedir. Bu araştırma yetişkin bireylerin beslenme okuryazarlığı ...